Kneproblemer?

Er du plaget med kneet?

Kneproblemer er ganske vanlig og alt fra tidligere eller akutt skade, overbelastning eller degenerasjon kan bidra til smerter.

Vi kan bidra med å lindre smerter, forbedre kneets funksjon og gi råd om hvordan du kan trene opp kneet samt forebygge ytterligere problemer.
Kneet er en del av et komplekst system som inkluderer hofter, bekken og ankler, og vi vurderer ofte mer enn bare kneet ved undersøkelse. 

Tilbakemeldinger

Nora gjorde en grundig undersøkelse og jeg følte meg hørt. Hun har hjulpet meg å bli smertefri. Kan varmt anbefale henne

Legelisten.no

Jeg har vært hos flere behandlere med mitt «artrose» kne uten å få særlig hjelp inntil jeg kom til Christine. Hun er faglig dyktig, engasjert, aktiv og trener med deg. Følger deg tett opp og er motiverende. Jeg kan virkelig anbefale henne når det gjelder knær, gode øvelser og styrketrening.

Legelisten.no

Har hatt store problemer med kneet mitt. 2 operasjoner og mange forskjellige smerter. Ble anbefalt Christine av flere, og hun var tålmodig og forklarte hva vi skulle gjøre, og hva jeg kunne forvente fremover. Hun har fått meg fra å halte, til å kunne trene på nesten normal måte.

Google

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Når du oppsøker oss for kneproblemer, gjør vi en grundig undersøkelse ved førstegangskonsultasjon.

  • Samtale og sykehistorie: Vi kartlegger hvordan problemene oppsto, hvilke aktiviteter som forverrer smerten, og hvordan kneet påvirker hverdagen din.

  • Fysisk undersøkelse: For å vurdere kneets bevegelighet, stabilitet, muskelstyrke og relevante funn i hofte eller ankel. 

  • Helhetlig tilnærming: Siden kneproblemer ofte er relatert til hofte, bekken eller ankel, vil vi også undersøke disse områdene for å få bedre forståelse av hvordan du bruker kroppen din. Ved behov vil du bli henvist videre til MR eller spesialist. 

Behandlingsmetoder

Vi bruker ulike behandlinger for å behandle kneproblemer:

  1. Leddmobilisering og justeringer: For å forbedre bevegelsen i kneleddet eller tilknyttede områder som hofter og ankler.

  2. Bløtvevsterapi: Massasje og eller dry-needling for å redusere spenninger i musklene rundt kneet.

  3. Rehabiliteringsøvelser: Individuelt tilpassede øvelser for å styrke eller øke bevegelighet i kneet. 

  4. Råd om belastning og aktiviteter: Veiledning om hvordan du kan tilpasse trening og daglige aktiviteter.

  5. Belastning- og gangvurdering: Hvis gangmønsteret ditt eller måten du belaster kneet ditt påvirker leddet, kan vi gi råd eller behandling for å korrigere dette.

Kneproblemer vi ofte ser

  • Patellofemoralt smertesyndrom (runners knee eller jumpers knee): Smerter foran på kneet som ofte skyldes overbelastning.

  • Meniskskader: De fleste meniskskader krever ikke operasjon, men bør behandles konservativt. Trening er en stor del av behandlingen.

  • Ligamentskader: rift i korsbånd eller leddbånd som skal stabilisere kneet. 

  • Artrose: Mange med stive knær grunnet artrose vil merke god bedring i symptomer med konservativ behandling og trening.

  • Senebetennelser: Betennelse i sener som knyttes til kneleddet.

  • Plager relatert til biomekanikk: Smerter som oppstår på grunn av feilbelastning av hofte, kne eller ankel.

Når bør du oppsøke helsehjelp?

  • Du har vedvarende knesmerter som ikke blir bedre med hvile.

  • Smertene påvirker gange, løping eller daglige aktiviteter.

  • Kneet føles ustabilt, låser seg, eller har redusert bevegelighet.

  • Du mistenker at problemet er knyttet til feilbelastning i kroppen.

Behandlingen har som mål å redusere smerter, forbedre kneets funksjon og hjelpe deg med å gjenoppta normale aktiviteter.